De afgelopen 4 jaar bouwde zowel BAM als Antwerpse Bouwwerken 2 der grootste propaantanks in Europa. 

Het project is uniek qua omvang – de tank overspant een diameter van 87.4 meter en heeft een inhoud van 150.000 m3. Hiervoor werd er op ons beroep gedaan voor verschillende storten. Zowel de vloerplaat, wanden als dakplaat werden door ons gestort.

De cirkelvormige vloerplaat van bijna 90 meter diameter werd in 1 fase gestort. Hiervoor verpompte we 7200 m³ beton non-stop met 3 van onze betonpompen.

De wanden van de tank werden met behulp van een glijbekisting tijdens een continue proces gelijkmatig opgetrokken. Gedurende 2 weken werd de 265 meter lange bekisting volgepompt. Dit goed voor 6000 m³ beton. Hiervoor stond onze 65 meter betonpomp centraal opgesteld om zo de gehele omtrek te kunnen bereiken. 

De koepelvormige dakplaat werd er gebetoneerd met 4 betonpompen om zo het gewicht om gelijkmatig te kunnen verdelen. Hiervoor werd er beroep gedaan op onze 65 meter pompen alsook de 59 meter betonpompen in combinatie met onze evenaars. Deze 21 meter lange hulpstukken zorgde ervoor dat leidingen leggen overbodig was.